3D-Utskriftstips för Nybörjare – Bästa Tips för 3D-Skrivning

pexels vanessa loring 7869242

I den här artikeln ska vi titta på vad du bör skriva ut först som nybörjare i 3D-utskrift.

Vi går igenom de främsta sakerna som alla nybörjare av 3D-skrift bör veta som kommer spara mycket tid och energi.

1: justering

En Prusa MINI utjämnar sängen automatiskt. Så om du har en Prusa 3D-skrivare är detta inte relevant för dig. Det gör att tryckbäddshöjden justerar sig själv så att det första lagret kan appliceras riktigt smidigt och framför allt utan problem. För framgångsrika utskrifter bör du definitivt ställa in sängutjämningen korrekt om din 3D-skrivare inte har automatisk sängutjämning integrerad.

2: printbädd

Att skriva ut på en bra printbädd är extra viktigt för att du å ena sidan ska få ett bra utskriftsresultat och å andra sidan enkelt kan ta bort det 3D-utskrivna objektet efter 3D-printning. En printbädd som har en slät yta är idealisk för detta. Det har Prusa MINI redan. Men om du har en annan skrivare, se till att den kommer med en slät utskriftsbädd!

3: ”Skirt, Brim och Raft”

Skirt, Brim och Raft är alternativ i skivningsmjukvaran som du kommer att finna särskilt användbara.

”skirt” är den första omgången som munstycket gör innan det sedan börjar skriva ut objektet. Detta säkerställer att munstycket är rent. Detta innebär att allt som finns i munstycket trycks ut innan själva 3D-utskriftsmallen skrivs ut.

Sedan är det Brim. Brim liknar skirt, bara lite närmare föremålet, så att även små eller ömtåliga föremål får bättre stöd under tryckprocessen.

Sedan finns det den så kallade ”raft”. Raft-funktionen skriver ut ett helt lager filament innan det faktiska objektet skrivs ut. En flotte är inte obligatoriskt. Det finns några sällsynta fall där detta kan gälla.

4: Utskriftsstöd

Detta är utskriftsstöd som stabiliserar filigran eller överhängande föremål. Du bör lära dig när din 3D-skrivare behöver skriva ut med stör. Detta är något annorlunda för varje 3D-skrivare. Det beror alltid på vinkeln på 3D-objektet. Men ju brantare en vinkel går upp, desto bättre kan 3D-skrivaren skriva ut utan stöd. Du kommer att upptäcka det snabbt med tiden.

5: Förbättringar

Det finns ofta förbättringar inom 3D-utskrift som du definitivt bör hålla ögonen öppna för. Till exempel är OctoPrint en sådan förbättring Det finns alltid innovationer på marknaden för 3D-skrivare som du bör hålla ett öga på.

6: Kvalitetsfilament

Kvalitetsfilament är avgörande för framgången för ditt 3D-utskrift.

7: Hjälp från vänner

Det är viktigt att få hjälp av vänner eller 3D-utskrifter. Detta kan inkludera olika online-forum eller Facebookgrupper.

Om du har några frågor eller problem bör du definitivt kontakta alla andra 3D-printentusiaster om du kör fast.

8: Strykning

Detta är ett alternativ i programmet Cura Slicer som ser till att ditt objekt har en slät yta. Testa att experimentera med det för att skapa fina ytor.

9: Skriv ut profiler

Detta är ett alternativ i Cura slicer, men det finns även i andra slicers. Utskriftsprofiler sparar mycket tid i framtiden, eftersom de laddar en förinställning för din 3D-skrivare och filament, vilket tar många inställningar från händerna.

10: Slicer Software

Slicermjukvaran är mycket viktig för ett bra och kvalitativt tryck. Jag har redan introducerat dig för hur Silcer-mjukvaran fungerar. Men en slicer-mjukvara för din 3D-skrivare är absolut nödvändig.

11: 3D-utskrift är en hobby

3D-utskrift är en hobby. Se 3D-utskrift som en ny möjlighet att lära sig. Att tjäna pengar med 3D-utskrift bör vara ditt mål först senare. Du ska i alla fall ha samma inställning som med vilken ny hobby som helst att du alltid vill lära dig något nytt. Annars slutar du snabbt ha kul med 3D-utskrift och ser det mer som någonting du måste göra.

Relaterat