Toner- och Bläckpatroner till Skrivaren – Bör du Välja Tredjepartstillverkare eller Original?

printer 933098 1280

Köpet av en skrivare från välkända tillverkare som Epson, HP, Brother Canon, Xerox eller andra beror i grunden på vilken uppgift produkterna i slutändan måste ta sig an.

Här finns avgörande kriterier:

• Användningsfrekvens
• Personlig eller kommersiell användning
• Omfattning och funktioner (laserskrivare, allt-i-ett, multifunktionsskrivare, etc.)
• Inköpspris för patroner, bläck och toner

Det efterföljande köpet av färgpatroner kommer ofta med en obehaglig överraskning. Medan högkvalitativa skrivare nu kan köpas till en god pris/prestanda-förhållande, är kostnaderna för tillbehören oproportionerligt höga. Visst, tillverkarna av originalpatroner priser att utskriften bild och färger inte kan konkurrera med de av originalet genom de olika billigare produkterna. Men detta uttalande gäller inte alla tillverkare och leverantörer inom detta område.

Fördelarna med kompatibla skrivartillbehör

Frågan om billigare, kompatibla patroner och toner faktiskt är bättre än originalet har funnits i flera år. Åsikterna om detta varierar, liksom svaren. En sak är dock säker: Den som bara köper ”billigt” betalar i slutändan ett högt pris. Trots allt lämnar prestanda, utskriftsresultat och hållbarhet mycket övrigt att önska med dessa produkter.

Användare bör därför bara göra vissa kompromisser när det gäller kostnader, men aldrig när det gäller kvalitet och prestanda. Specifikt inom dessa segment är detta i många fall inte alls nödvändigt, för man kan spara mycket pengar på att använda tredjepartspatroner utan att behöva acceptera prestandaförlust.

Med några billiga patroner smyger sig dock en liten nedgång: Bläcknivån visas inte av skrivarna. Om utskriftsbilden bleknar, se till att byta ut kassetten eller tonern. I slutändan anger rapporten att mellan 70 och 96 % av kostnaderna kan sparas genom att använda kompatibla produkter.

Påfyllning är ännu billigare

Om du vill spara lite mer pengar och inte vill oroa dig för förlust av prestanda är det bästa sättet att använda påfyllningsmetoden. Här kan du spara runt 90 % per patron med varje påfyllning. Naturligtvis gör de ursprungliga tillverkarna denna process svårare, men med lite manuell skicklighet kan de tomma patronerna fyllas på för hand med en spruta eller maskin. Men även här finns det förstås leverantörer som har de redan färdiga produkterna i sin portfölj.

Du kan helt enkelt byta dina egna tomma patroner där.

Oavsett om kompatibla eller återfyllda patroner används, är skador på skrivaren i allmänhet inte att förvänta. Dessutom upphör inte tillverkarens garanti – även om de hävdar detta.

Relaterat