Bästa Tips för att Undvika och Åtgärda Vanliga Skrivarproblem

pexels mikhail nilov 8297569

Oavsett om det är hemma eller på jobbet: när skrivaren strejkar är det frustrerande och kan skapa mycket stress. När du behöver skriva ut någonting behöver du ofta göra det brådskande och då är det väldigt jobbigt när skrivaren inte fungerar som den ska.

Men skrivarproblem kan vanligtvis lösas snabbt och effektivt – och med rätt kunskap, till och med undvikas eller förebyggas. Vi berättar hur du gör det i denna artikel.

1: pappersstopp

Du sätter igång printern, enheten börjar skriva ut och plötsligt verkar skrivaren få stopp. Sedan blir det ett högt prasslande ljud och ett felmeddelande vilket gör det uppenbart att det är pappersstopp. Här gäller det att behålla lugnet.

De flesta enheter visar vilken lucka du ska öppna för att ta bort papperet som har fastnat. Gör det försiktigt och långsamt här så att du inte skadar finmekaniken inuti skrivaren. Om du tar ut papperet långsamt undviker du också att pappersrester fastnar i mataren.

Eftersom det också kan finnas skrivarbläck på papperet eller pappersmatningen, är det lämpligt att ta på sig engångshandskar eller åtminstone vara uppmärksam på dina kläder.

Du kan förhindra pappersstopp genom att sätta i papperet så rakt som möjligt. Se till att du använder papper som är kompatibelt med din skrivare. Toner- eller skrivarkassetter bör också matcha enheten. Använd endast tillbehör om deras användning har annonserats för din skrivare.

Vissa enheter har också svårt att skriva ut tjocka, svarta områden som de som visas när man skannar en bok. Justera storleken på utskriften här. Dels slipper du använda mycket tryckfärg på grund av den breda svarta kanten. Å andra sidan kan du förhindra pappersstopp.

2: Skrivaren svarar inte

Du ska skriva ut – men ingenting händer. När skrivaren inte svarar är det extremt irriterande. Undvik dock att upprepa utskriftskommandot otaliga gånger. Om skrivaren startar igen kommer den att utföra alla jobb om du inte har tagit bort dem under tiden. I stundens hetta glöms detta ofta bort.

Det låter enkelt, men kontrollera först att din skrivare är ansluten. Kontakten kan ha lossnat eller en säkring har gått – och enheten fungerar inte som avsett. Kontrollera även att du har valt rätt skrivare. I ett nätverk med framför allt flera skrivare kan det hända att din utskrift t.ex skrevs ut på en annan skrivare på kontoret (om det finns flera), men du väntar på plats på att skrivaren ska starta.

Om detta inte är fallet kan du kontrollera om skrivaren kan ha pausats. Du kan se detta genom att dubbelklicka på skrivarikonen bredvid tiden. Så här öppnas skrivarmenyn. En annan möjlig lösning skulle vara att uppdatera skrivardrivrutinerna och sedan starta och stänga av datorn eller den bärbara datorn igen.

Genom att regelbundet uppdatera drivrutiner och hålla skrivarprogramvaran uppdaterad kan du säkerställa att allt är inställt för en smidig utskriftsprocess. Se också till att ingen föråldrad nätverksteknik används.

3: Utskriven bild är förvrängd eller defekt

Du tar en utskrift ur skrivaren och bilden är förvrängd/defekt eller är färgerna felaktiga?

Kontrollera om bläck eller toner saknas. Vissa skrivare uppvisar färgförvrängningar när tonern eller kassetten håller på att ta slut. Du kan också använda skrivarens rengöringsfunktion. Se till att skrivaren inte bara rengör det svartvita området utan även färgområdet.

En förvrängd utskriftsbild uppstår ofta om papperet sätts i felaktigt eller snett. Var noga med att ladda papperet korrekt. Rullarna eller mekaniken på din skrivare kan också vara skadad. Detta kan dock endast fastställas vid en besiktning.

Relaterat

  • Printa casinostatistik

  • Hur du skapar effektiva marknadsföringskampanjer med tryckta produkter

  • Vilken Skrivare Passar bäst till Utskrivning av Foton Hemma?