3 Tips om din Skrivare Skriver ut Tomma Sidor

pexels it services eu 7639358

Kommer det inget bläck ur skrivaren och skriver bara ut tomma sidor? Då är det förmodligen något fel på dina patroner. Att byta ut dina patroner eller rengöra munstyckena är ofta lösningen på dina problem. I den här artikeln kommer vi att ge dig 3 tips för att lösa detta problem.

Tips 1: Starta om skrivaren

Stäng av skrivaren och slå på den igen. Låter enkelt, men fungerar ofta. Stäng av skrivaren, dra ur nätsladden och vänta en minut. Anslut sedan nätsladden igen och slå på skrivaren. Kommer det fortfarande inget bläck ur skrivaren? Fortsätt sedan till tips 2.

Tips 2: Kontrollera patronerna

Kontrollera att dina patroner är korrekt installerade. Är patronerna i rätt läge och bläcket kommer fortfarande inte ut ur skrivaren? Då har nog patronerna torkat. Ofta kan de inte återhämta sig från detta problem. Det enda du kan prova är en grundlig rengöring av skrivhuvudet. En djuprengöring är mer noggrann än en vanlig rengöring, men den använder också mycket bläck. Hur du gör detta kan du läsa i nästa tips. Hjälpte inte det? Byt sedan ut patronerna.

Tips 3: Rengör skrivhuvudet på kassetten

En annan möjlig orsak är ett igensatt skrivhuvud. Rengör skrivhuvudet med följande steg. Har din skrivare ingen skärm? Se appen eller skrivarens användarhandbok för att följa stegen ovan:

  • Välj Inställningar eller Inställningar på skrivarens skärm. Om det här alternativet inte finns där, gå direkt till nästa steg.
  • Fortsätt till Verktyg eller Underhåll beroende på din skrivare och modell.
  • Välj Rengör skrivhuvud eller Kontrollera munstycken. Skrivaren kommer nu att rengöra skrivhuvudet eller munstyckena.
  • Efter rengöring matas en testsida automatiskt ut från skrivaren.
  • Har din skrivare ingen display? Se appen eller skrivarens användarhandbok för att följa stegen ovan.

Relaterat