Bästa Tips för att Köpa en Trådlös Skrivare – Vad du bör Tänka på

evelyn geissler 2yeV8n03SEE unsplash

Vad bör du vara uppmärksam på när du ska köpa en trådlös skrivare?

I vårt digitala hem strävar vi efter att koppla upp och förenkla så många områden i livet som möjligt. En aspekt där många verkar misslyckas är att ha en egen skrivare. Det finns fortfarande många föråldrade enheter i bruk. Dessa uppfyller inte bara kraven utan medför ofta höga driftskostnader. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du hittar rätt WLAN-skrivare för dina egna behov.

Varför en trådlös skrivare?

Om du vill skriva ut något på skrivaren måste data som ska skrivas ut föras över till skrivaren. I många fall är skrivaren ansluten till PC eller laptop via en USB-kabel. Datorn kan nu skicka utskriftsdata direkt till skrivaren. Jag tycker inte att den här varianten är särskilt bekväm, eftersom en kabelanslutning till skrivaren alltid måste upprättas.

Med en WLAN-skrivare kan du skicka data från PC:n i arbetsrummet, från den bärbara datorn i vardagsrummet eller från smartphonen direkt till skrivaren utan att behöva dra en kabel (nätverk eller USB-kabel). Om man använder flera datorer eller bärbara datorer i hemnätverket är den trådlösa skrivaren extra fördelaktig. WLAN-skrivaren är tillgänglig för alla enheter som är integrerade i hemnätverket.

Fördelar med trådlösa skrivare

 • ingen ledning behövs
 • trådlös utskrift
 • Det är enkelt att skicka utskriftsjobb från många slutenheter
 • WLAN-skrivare är alltid tillgänglig för alla datorer
 • Utskriftsplats fritt valbar
 • Utskrift på språng möjligt

Jämför tillverkare och erbjudanden

Om du är intresserad av en WLAN-skrivare har du många spännande erbjudanden framför dig. De senaste åren har majoriteten av tillverkarna slutat ignorera kundernas önskan om mer uppkoppling. För många konsumenter är detta främst förknippat med löftet om att äntligen förhindra den stora härvan av kablar och ge mer tydlighet.

Det stora utbudet som just nu finns på marknaden kan vara en fördel å ena sidan. Å andra sidan har framför allt lekmän svårt att fatta ett genomtänkt beslut med tanke på de många valmöjligheterna. Jämförelser på Internet kan hjälpa dig genom att presentera de viktigaste nyckelpunkterna om de enskilda enheterna. På så sätt ska det på några minuter vara möjligt att bli medveten om köp med ett särskilt bra pris/prestanda-förhållande.

Följande punkter är viktiga när du köper en trådlös skrivare:

 • Om jag också vill skanna och kopiera med skrivaren så skulle jag rekommendera en multifunktionsenhet.
 • Utskriftshastighet: Hur många sidor ska skrivaren kunna skriva ut per minut? Om du bara skriver ut ibland räcker det med 5-10 sidor per minut. Om skrivaren används regelbundet rekommenderar jag 15-20 sidor per minut.
 • Skrivarkassetter: Om det är mycket utskrifter skulle jag kontrollera kostnader för skrivarkassetter i förväg. Med billiga WLAN-skrivare är priserna för skrivarpatroner ofta högre. Ibland lönar det sig att investera i en dyr modell.

Kontrollera driftskostnaderna

Att köpa en skrivare kommer med olika krav. Men ur många intressenters synvinkel är det avgörande kriteriet fortfarande köpeskillingen. Om en tillverkare kan ta fram en liten summa måste det i slutändan vara en lämplig WLAN-skrivare.

Om du tittar på de höga driftskostnaderna förknippade med en skrivare kommer du snabbt att se nackdelen. Utöver elkostnaderna spelar här inköp av skrivarpatroner en central roll. Speciellt när tillverkarens original ska användas blir en enstaka sida snabbt dyr. Av denna anledning är det lämpligt att köpa WLAN-skrivaren som en laserskrivare för en högre utskriftsvolym.

Det spelar också en central roll där skrivarpatronerna köps. Likvärdiga men betydligt billigare alternativ till originalen från tillverkarna finns på Internet. Om du kan beställa i större kvantiteter kan du uppnå ett ännu bättre pris/prestanda-förhållande.

Ställ frågan i förväg om du kan använda alternativa skrivarpatroner i din skrivare. Vissa tillverkare rekommenderar att du endast använder originalskrivarkassetter eftersom skrivarkvaliteten under vissa omständigheter inte längre kan garanteras med ersättningsprodukter.

Hastighet och kompatibilitet

För många köpare spelar skrivaren också en viktig roll när man jobbar hemifrån. Den som är van vid kontorets effektivitet slår oftast hårt i marken. Eftersom utskriftshastigheten för många enheter för hushållsbruk vanligtvis skiljer sig mycket åt. Det kan variera från fyra sidor per minut till 20 sidor per minut.

Att investera i en högre hastighet är inte bara värt besväret för den som har en större utskriftsvolym. Om uppkopplingen då också motsvarar dina egna förväntningar, står ingenting i vägen för ett lyckat köp.

Relaterat

 • Printa casinostatistik

 • Hur du skapar effektiva marknadsföringskampanjer med tryckta produkter

 • Vilken Skrivare Passar bäst till Utskrivning av Foton Hemma?