Hur Mycket RAM-minne Behöver Skrivaren?

prasopchok QH SAEYJW8Y unsplash

Ett välkänt problem: tiden rinner ut, tekniken funkar inte som den ska. Om presentationen för chefen eller hushållsarbetet ska skrivas ut i sista minuten behövs felmeddelanden som ”Print Overrun” eller ”Page too complex” som en sista utväg. Detta sker dock trots att tonerkassetterna är fulla. Varför det?

Från upplösningar på 300 dpi matas ibland orena utskriftsbilder och ofullständiga sidor ut. Anledningen är inte ett komplicerat maskinvarufel – den saknar helt enkelt tillräckligt med minne.

Tillhandahåll eller eftermontera tillräckligt med RAM

Skrivare når sina gränser snabbare än du kanske tror – till exempel när JPG och PNG läggs till i en artikel som kopierats över från en webbplats utan att du märker det. Om du ofta skriver ut PostScript-dokument eller komplex grafik måste skrivarenheten dimensioneras på ett lämpligt sätt.

Dessutom, och särskilt när flera typsnitt används, av vilka några har laddats ner från webben, ger skrivaren tillbaka tjänsten för sitt hanterbara minne. Däremot belönar han minnesutbyggnad – inte bara med snabba och rena utskrifter, utan också med en mer flexibel jobblagringsfunktion, till exempel med snabb kopiering.

Minimikrav för skrivarens RAM

Vad anses vara tillräckligt med minne för skrivare? Redan 1 MB ”läggs till” för att skriva ut en sida i svartvitt om upplösningen är 300 dpi. Om detta fördubblas, fyrdubblas till och med mängden RAM som krävs.

Komplexa sidor med mycket grafik tar ibland upp hela huvudminnet. Vill du dessutom ha bästa möjliga återgivning av fotografier med en upplösning på 600dpi säkras detta bäst med ett arbetsminne på 6 MB. Att behandla din skrivare kan vara värt det.
Om ditt eget hem även fungerar som produktionsplats för flygblad, flygblad och broschyrer måste du skaffa ännu större förvaringsmoduler. 1024 MB (1 GB) RAM rekommenderas definitivt för dina egna affischer och reklamblad i högblank stil.

Det kan bli lite mer ibland

För att korta åtkomsttiderna och få anständiga utskrifter bör du inte spara på RAM-minnet till skrivaren. Allt annat för att fastställa krav, installation och vid behov optimering av minnesmodulerna finns hos tillverkaren eller minnesdistributören.

Relaterat

  • Printa casinostatistik

  • Hur du skapar effektiva marknadsföringskampanjer med tryckta produkter

  • Vilken Skrivare Passar bäst till Utskrivning av Foton Hemma?