Hur du Minskar Dina Utskriftkostnader – Välj Skrivare som Minskar dina Kostnader

pexels cottonbro studio 4123764

Med en ny skrivare kan du sänka dina utskriftskostnader på lång sikt. Men vilken modell är det bästa valet? Behöver du en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare? Vilka funktioner måste finnas?

Vi svarar på dessa frågor i det här inlägget.

Jag har skapat en checklista för att hjälpa dig hitta den bästa skrivaren för ditt företag.

1. Hur många sidor skriver ditt företag ut per månad?

Utskriftsvolymen är en viktig beslutspunkt när du ska köpa en skrivare. Detta beror på att skrivare är designade för olika maximala volymer för bästa prestanda.

Att överskrida detta maximum kan öka slitaget och minska skrivarens prestanda. För att hitta rätt modell måste du bestämma exakt hur många sidor du skriver ut per månad i genomsnitt.

Köp inte skrivare baserat på din magkänsla. Med det sagt vill du ta reda på exakt hur många utskrifter du gör. Var därför specifik så att du inte väljer fel skrivare och ådrar dig extra kostnader och frustration.

Hur får du reda på din utskriftsvolym?

Du går till din skrivares IP-adress med din webbläsare och tittar där

De flesta kontorsnätverksskrivare visar ett skrivarverktyg på din IP-adress. Det står hur mycket du har skrivit ut och sedan när.
Nu behöver du bara dividera antalet sidor med antalet månader så har du din utskriftsprestanda per månad.

Du anlitar en IT-handledare

Vet du inte var och hur man kan se detta? Vill du inte ta itu med det alls? Det här är inget problem.
Många IT-handledare erbjuder också en tryckprestandamätning. Dessa uppgifter samlas sedan in åt dig av en extern tjänsteleverantör.

2. Vilka dokument skriver du ut oftast?

Beroende på hur mycket och vad (bokstäver, grafik eller foton) du skriver ut oftast måste du välja mellan bläckstråle- och laserskrivare.

Situationen var tidigare tydlig: bläckstråleskrivare var långsamma att skriva ut och var därför endast lämpliga för privat bruk eller småföretag. Laserskrivare, å andra sidan, kom bara i storlekar som i första hand lämpade sig för stora företag.

Men bläckstråleskrivare har nu kommit ikapp mycket: Ny teknik gör att bläckstråleskrivare nu är det bättre valet för de flesta företag. Dessa är inte bara mycket mer flexibla när det gäller tryck, utan i många fall också billigare.

Laserskrivare har bara övertaget när det kommer till att skriva ut text i enorma mängder. Även då bör du fråga dig själv om det är värt det att spara på flexibiliteten.

Fördelar med en bläckstråleskrivare

Högkvalitativa bilder och text

Bläckstråleskrivare har en fördel när det kommer till att skriva ut foton. Dessa kan blanda färger jämnare och därmed skriva ut en bild med högre kvalitet. Vissa tillverkare erbjuder även speciella fotobläck. Med denna kan du känna igen fina färgskillnader och konturer ännu bättre på papperet.

Det finns också speciellt glansigt fotopapper endast för bläckstråleskrivare. Detta kommer att ge dig det bästa resultatet.
Men texter visas också i mycket hög kvalitet och är knivskarpa. Bläckstråleskrivare är därför idealiska för reklammaterial.
Utskrift på olika papper/material möjligt

Med en bläckstråleskrivare kan du inte bara skriva ut på vanligt papper. Det är också möjligt att skriva ut på glansigt papper för foton och bomullsmaterial (tyger, textilier).

Även DVD- och CD-skivor kan skrivas ut om enheten stöder det. Detta ger dig mer flexibilitet när du väljer material och dina reklammedia.

Inga fina dammföroreningar

Till skillnad från en laserskrivare orsakar inte en bläckstråleskrivare några fina dammföroreningar i luften.

När en laserskrivare skriver ut avger den mikroskopiska partiklar som är skadliga för människor. Det är därför inte rekommenderat att låta anställda arbeta i närheten av laserskrivare.

Därför, om du inte har ett eget rum för din skrivare eller om du vill vara på den säkra sidan, använd då en bläckstråleskrivare. Det avger inga skadliga ämnen.

Fördelar med en laserskrivare

Perfekta texter

Med en laserskrivare kan du få knivskarp text i klar, djup svart färg. Färgade texter visas också tydligt.

Hög utskriftshastighet för stora kvantiteter

Laserskrivare är fortfarande något överlägsna när det kommer till utskriftshastighet. Bläckstråleskrivare har kommit ikapp till den punkt där de kan konkurrera med de flesta laserskrivare.

Men om utskriftsvolymen per utskriftsprocess ofta är ett högt antal sidor, lönar sig den snabbare utskriften ändå för dig.

3. Vilka funktioner behöver din skrivare?

Olika pappersstorlekar

Alla skrivare kan använda standardformatet Din A4. Men hur är det med andra format?

Inte alla skrivare stöder utskrift i format som A3. Om du regelbundet behöver skriva ut större ritningar och planer är det därför viktigt att din skrivare stöder större format.

Även med mindre format måste du se till att dessa stöds. Nästan alla skrivare kan använda A5- och A6-format. Allt du behöver göra är att göra indraget mindre. Men om du regelbundet skriver ut flygblad, kuvert eller broschyrer som inte motsvarar dessa standardformat behöver du rätt matare för dem.

Det är också viktigt att skrivaren automatiskt känner igen vilket format det är. Detta kan ändras manuellt i skrivarinställningarna, men inte alla anställda har tillgång till inställningarna. På så sätt kan du vara säker på att det inte blir några problem vid utskrift.
Flera pappersbutiker

Använder du ofta flera pappersstorlekar, olika papperskvaliteter eller specialpapper?

Då kommer det definitivt att vara användbart för dig att köpa en skrivare med flera fack. Så du behöver inte fylla på rätt papper varje gång.

Om du till exempel vill skriva ut i A5, vet din skrivare redan automatiskt vilken typ av fack som ska användas.
Om du använder olika papperskvaliteter för utskrifter inom och utanför ditt företag kan du enkelt placera dem i olika fack och sedan välja rätt.

Om du har specialpapper på ditt företag på vilket till exempel ditt företag redan är skrivet i brevhuvudet kan du helt enkelt stoppa in det i ett annat fack och välja det.

Fax

Alla skrivare kan inte faxa dokument. Om du regelbundet skickar fax måste du se till att skrivaren har denna extra funktion.
att skanna

Alla skrivare har inte heller skanningsfunktionen. Det finns dock ytterligare en punkt som du bör överväga.
Skrivare kan automatiskt mata och skanna flera dokument efter varandra. Med kontrakt eller andra längre dokument sparar denna funktion dig mycket tid.

4. Hur kritisk är skrivarens funktion för ditt företag?

Det beror på valet av tillverkare och den tjänst de erbjuder. Du har i princip valet mellan större och mindre tillverkare.
Stora leverantörer som Epson, Canon, Xerox etc. har många filialer och ett bra utbud av tjänster. Om din skrivare går sönder kan du snabbt få nya reservdelar och hjälp.

Du kommer inte att få samma servicenivå från mindre tillverkare. Så om du behöver en reservdel måste du först vänta. Om en skrivare är avgörande för ditt arbete är det bättre att gå till de stora tillverkarna med bättre service.

1. Lita alltid på märkestillverkare av hög kvalitet

Vi kan bara råda dig att inte använda en billig produkt under några omständigheter. Dessa är inte bara mycket sämre än kvalitetsprodukter när det gäller kvalitet, funktion och livslängd. De är också betydligt dyrare.

Du frågar dig förmodligen: ”Hur kan den billiga produkten vara dyrare än kvalitetsprodukten?

Med billiga skrivare är kostnaden du sparar på köpet ingenting jämfört med vad du betalar extra för att använda skrivaren.
Eftersom billiga produkter använder mycket mindre skrivarpatroner. Problemet med detta: Jämfört med patroner med stor kapacitet är dessa små patroner många gånger dyrare.

Med kvalitetsskrivare är det helt annorlunda. Skrivarpatronerna är mycket större och håller därför längre. Du behöver inte fortsätta att byta patroner.

Beroende på användning kan dessa hålla i flera månader. Dessutom kostar patroner mycket mindre jämfört med billiga skrivare.

2. Räkna ut om det lönar sig att hyra en skrivare

När du köper en skrivare får du välja om du vill köpa produkten eller hyra den.

Om du ur ekonomisk synvinkel vill betala ett fast månadsbelopp som inkluderar alla kostnader relaterade till din skrivare kan det vara intressant att hyra den.

Nya skrivarmodeller är mycket effektivare när det gäller materialanvändning.
Genom att köpa nya enheter behöver du inte byta patron så ofta.

De löpande energikostnaderna skulle också kunna minskas. De nya skrivarna förbrukar bara cirka 40 watt i genomsnitt. Förbrukningen av gamla skrivare är ofta avsevärt högre.

Effektiviteten i utskriften påverkar naturligtvis också kostnaden per sida. Således kan kostnaderna utskrifter sänkas.

Relaterat

  • Printa casinostatistik

  • Hur du skapar effektiva marknadsföringskampanjer med tryckta produkter

  • Vilken Skrivare Passar bäst till Utskrivning av Foton Hemma?