Bästa Tips för att Göra Billigare Utskrifter med din Skrivare

pexels anete lusina 4792283

I det här blogginlägget delar vi med oss av värdefulla tips för att sänka dina kostnader för utskrifter.

Våra tips är mycket enkla att implementera och kommer göra att din plånbok tackar dig. Om du implementerar de flesta av våra tips kommer du att skriva ut billigare än någonsin.

Stäng av skrivaren ordentligt

Med en bläckstråleskrivare är det viktigt att du inte kör skrivaren på ett grenuttag som du stänger av varje dag. Om du stänger av strömbrytaren kopplas skrivaren helt från strömförsörjningen. Som ett resultat kan skrivaren inte komma ihåg hur länge den har varit borta från nätverket och därför rengör skrivhuvudet varje gång den slås på. Denna rengöring av skrivhuvuden förbrukar mycket bläck och därmed pengar.

Stäng endast av din skrivare med skrivarens strömknapp. Skrivaren kan då spara hur länge den varit borta från nätverket och endast utföra en skrivhuvudsrengöring vid behov. Kostnaden för el i standby-läge är betydligt lägre än kostnaden för att göra rengöringsprogrammet varje gång. En annan fördel är att när skrivaren stängs av normalt återgår skrivaren till parkeringsläge med skrivhuvudet så att skrivarbläcket inte kan torka ut. Laserskrivare och LED-skrivare går däremot att stänga av via ett grenuttag utan problem.

Välj optimerat teckensnitt

Mycket bläck och toner kan sparas med rätt typsnitt. Ett standardtypsnitt som är väldigt vanligt kallas Arial. Det finns även specialdesignade typsnitt som kan användas för att skriva ut mycket billigare. Ett test visade att typsnittet Century Gothic sparar cirka 31 % mer bläck och toner jämfört med Arial. Det näst mest ekonomiska typsnittet är Ecofont, tredje plats går till Times New Roman.

Använd gotiskt typsnitt

För en genomsnittlig användare är det en besparing på cirka 200kr per år. För en användare som skriver ut cirka 250 sidor per vecka, skulle besparingen vara cirka 800. För större företag med hög tryckvolym skulle besparingarna mångdubblas.

Spara papper, toner och bläck med utkastläge

I skrivardrivrutinen kan du ställa in antalet utskrivna ark per sida. Detta låter dig bestämma hur många sidor som ska skrivas ut på ett pappersark. Om du ställer in två ark per ark skrivs två mindre versioner av texten ut på en sida. Det gör att typsnittet är mindre, men det räcker ändå till många utskrifter.

Många skrivare har nu också en duplexenhet. Med den här enheten kan du skriva ut på fram- och baksidan av ett pappersark automatiskt. Detta kommer att spara hälften av din pappersförbrukning. Om du inte har en duplexenhet kan du skriva ut de udda sidorna först, vända papperet i pappersfacket och sedan skriva ut de jämna sidorna på baksidan.

De flesta skrivare låter dig ställa in utkastläge i skrivardrivrutinen (utskriftsinställningar). Även om den här inställningen skriver ut i något sämre kvalitet, är den fortfarande tillräcklig för många utskriftsjobb. Den andra fördelen är att skrivaren skriver ut mycket snabbare i detta läge.

Byt bara ut patronerna när de verkligen är tomma

Det är många som efter det första varningsmeddelandet från skrivaren byter ut bläckpatronen. Det finns vanligtvis upp till tre varningar tills patronen verkligen är tom. Så vänta tills skrivaren slutar skriva ut innan du måste byta bläckpatron. Det är viktigt att du beställer en ersättningspatron när det första varningsmeddelandet visas, så att du har en ersättning redo om patronen verkligen är tom. Om utskriftskvaliteten på laserskrivare försämras, ta bort tonerkassetten, rotera och skaka den och sätt sedan tillbaka den i skrivaren. Detta gör att du ofta kan skriva ut några fler sidor.

Köp XL-skrivarkassetter

När du köper skrivarkassetter och lasertoner, se till att XL-versioner också finns tillgängliga. Dessa patroner skapar ett högre sidintervall och är dessutom billigare i inköpspriset. Det finns ofta billiga XL-versioner, speciellt för refill-skrivarkassetter och ombyggda toner. Dessa patroner är fyllda med mer påfyllningsbläck eller toner och skriver därför ut mycket fler sidor än standardpatronerna.

Använd kompatibla skrivarkassetter eller återfyllda tonerkassetter

Kvaliteten på kompatibla skrivarpatroner och påfyllningsbläck har förbättrats avsevärt de senaste åren. Det finns fortfarande billiga bläck på marknaden. Dessa bläck är av mycket hög kvalitet och kostar endast en bråkdel av originalbläcket från skrivartillverkaren.

Det finns återtillverkade bläckpatroner för laserskrivare. Det är originaltonerkassetter som har skrivits ut en gång, där alla slitdelar byts ut och sedan fylls med bläck. Kvaliteten är därför mycket bättre än med refill-toner och du värnar också om miljön.

Relaterat

  • Printa casinostatistik

  • Hur du skapar effektiva marknadsföringskampanjer med tryckta produkter

  • Vilken Skrivare Passar bäst till Utskrivning av Foton Hemma?