5 Bästa Tips för att Förlänga din Skrivares Livslängd

pexels blue bird 7218517

Livslängden på din skrivare beror på många olika faktorer – från modell och tillverkare till hur ofta du använder den. Med bara några enkla steg kan du undvika många vanliga skrivarproblem och se till att de varar så länge som möjligt. Här är några tips om hur du förlänger livslängden på din skrivare:

1. Rengör insidan av din skrivare

En av de bästa sakerna du kan göra för att förlänga livslängden på din skrivare är att hålla insidan så ren som möjligt. När du öppnar skrivaren, leta efter överflödigt pappersdamm eller annat skräp och torka försiktigt av smutsen från skrivaren. Detta bör ta mindre än fem minuter och du behöver bara göra detta en gång i månaden. Om du använder dina skrivare ofta eller skriver ut i större skala – som många företag gör – så är det idealiskt att kontrollera 2-3 gånger i månaden.

2. Stäng det manuella matningsfacket när det inte används

Om du skriver ut etiketter eller dokument i ”Legal-storlek” har din skrivare förmodligen en manuell matningsöppning. När du inte använder inmatningsfacket, se till att stänga det. Brickan sticker ut från skrivaren och kan lätt vältas omkull eller gå sönder av någon som går förbi. Att konsekvent vika och fälla ut din fack kan ibland vara ett jobb, men det är också ett av de enklaste stegen du kan vidta för att utföra förebyggande underhåll på din skrivare.

3. Byt ut patronerna innan de torkar ut

Vänta inte tills patronerna har torkat helt innan du byter ut dem. Många bläck- eller tonervarningar försvinner när 20 % bläck eller toner finns kvar i patronen. Även om det inte är nödvändigt att byta ut patronen så fort du får ett meddelande, är det lämpligt att byta ut den inom några veckor. En torr patron kommer att slita ut ditt skrivhuvud.

4. Var försiktig när du byter patroner

Du kommer förmodligen att byta ut dina skrivarpatroner ganska ofta. Var försiktig när du byter ut patronerna. Läs instruktionerna noggrant och var noga med att inte röra vid botten av patronen när du byter ut den. Detta kan påverka utskriftskvaliteten och negativt påverka din skrivares allmänna hälsa.

5. Håll skrivaren i vänteläge

Att slå på och av skrivaren konstant är inte bra för skrivaren. Men om du inte kommer att använda din skrivare på flera dagar, överväg att ha den i standbyläge. Skrivare genererar mycket värme medan de är på – även när de inte aktivt skriver ut.

Skrivhuvudet kan torka ut patronen och täppa till huvudet. Att låta skrivaren vara på under långa perioder kan orsaka slitage även i andra områden. Så det är bäst att hålla den i standbyläge om du inte använder den på några dagar.

Att göra små, enkla ändringar kan dramatiskt öka livslängden på din skrivare. Skrivaren kommer inte bara att fungera på topp med regelbundet skrivarunderhåll, den kommer också att hålla längre.

Relaterat

  • Printa casinostatistik

  • Hur du skapar effektiva marknadsföringskampanjer med tryckta produkter

  • Vilken Skrivare Passar bäst till Utskrivning av Foton Hemma?